30 januari 2011

Monsterbokmärke och boktips

Jag tyckte att det här lilla monstret var så charmigt att jag bara var tvungen att virka ett. Har ett långt band i änden och fungerar som bokmärke. Egentligen till barnens kapitelböcker, men en virkbok passade bra som illustration just här.
Mönstret är gjort av Annika Messing och finns här. Det är också hon som gjort den fina boken som bokmärket sitter i. Boken heter Välkommen till virkligheten och är en väldigt charmig virkbok som jag kan rekommendera. Man kan sitta och bara bläddra i den och titta på bilderna, så fin är den.
När jag ändå boktipsar så fortsätter jag med ett par böcker till. Jag fick en virkbok i julklapp av min ena son. 100 blommor att sticka & virka heter den. En fin bok med fler blommönster än man trodde fanns! Sedan har jag köpt en virkbok på engelska, bara för att jag fastnade för omslagsbilden. Det kan inte bara vara jag som blir sugen på att virka en stjärnfilt efter att ha sett den bilden?! Boken heter Crocheted gifts och är skriven av Kim Werker. Den är visserligen på engelska, men det går att förstå om man tar lite tid på sig. Det finns en jättebra ordlista i boken med tydliga bilder.

9 kommentarer:

 1. Rart litet monster:-)

  SvaraRadera
 2. Böckerna är fantastiskt fina, jag har bläddrat i dom.
  Kanske vi får se en stjärnfilt i bloggen framöver?

  SvaraRadera
 3. Jenny Hernestål Boman31 januari 2011 12:38

  Ha ha, den där var verkligen superfin! Hm, det där projektet verkar vara av en storlek som t.o.m. jag skulle kunna fullfölja. Blev riktigt sugen. Superfint monstrigt monster! Var hittade du ögonen?

  SvaraRadera
 4. Hej Jenny! Jag fick en påse med blandade ögon av mamma, hon hade köpt på Tradera bland annat. Ett litet brev finns snart i en brevlåda nära dig. ;-) Kram

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag hittade till din gamla blogg när jag letade efter ett mönster för att sy en barntröja i stl 86-92. Jag har aldrig sytt kläder förut och vet inte vart jag ska hitta ett bra mönster nånstans. Dina tröjor var jättefina, vart har du fått mönster ifrån eller har du gjort dem själv, mönstet altså?

  SvaraRadera
 6. Hej Sophie!
  Kokalal har jättebra tips i vänsterkanten på sin sida. Kika gärna där! http://kokalal.blogspot.com
  Hoppas du kommer igång med sömnaden, det är jättekul!

  SvaraRadera
 7. Oj, vad du är gullig! Tack så hemskt mycket!

  Skulle påbörja projektet igår, men då kom jag på att det faktiskt var Alla Hjärtans Dag så det blev romantisk film med maken istället. Men ikväll finns det inget som kan stoppa mig! :-)

  SvaraRadera
 8. Så sött litet bokmärke!!

  Och det slog mig nu att det var jättelänge sen jag va här inne, jag hade ju inte ens krubban färdigvirkad. Den blev verkligen fin! :-)

  SvaraRadera
 9. Tack söta du för den fina kommentaren hos mig, det värmer.

  Vilken underbar sjal du har virkat, du skapar så mycket vackert!

  Kram Nilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarer!