24 januari 2010

Påfyllning i byxlådan, del 1


Tyghyllan gör sitt bästa för att svämma över, och barnens ben verkar fortsätta växa, så jag gjorde en rejäl påfyllning av byxlådan. Velourbyxor är mina barns favoritbyxor, mjuka och sköna. Nu på vintern är det ju skönt under overallen också. Först ut är dessa sex par.
Blått och grönt fordonsvelourtyg från Mjuka tyger, koboltblå och turkos velour från Hilco, troligen köpt från Nea Nobelle.
Upptäckte något riktigt trevligt vad gäller fordonstyget, och det var att det ligger på 180 cm bredd och det gjorde att jag fick ut två par byxor på en bredd. Annars brukar man få ut ett och ett halvt par byxor på en bredd, vilket gör att man antingen får ett par byxor + en bit över eller måste köpa dubbla mängden för att få ihop tre par byxor.
Mönstret: Mitt gamla beprövade, nu i storlek 110/116 ungefär. Tappade bort mönstret i samband med flytten men till min stora glädje dök det upp mellan två tyger.
Fler brallor är klippta och på gång, men resåren tog slut så det får bli en annan dag. Man får nog passa på nu för man vet aldrig hur länge mammas kläder går hem.

16 kommentarer:

 1. Byxor med fordon går nog hem hos grabbarna.
  Snygga byxor hela bunten:-)

  SvaraRadera
 2. Men vilka UNDERBARA byxor!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Vad kul att du hittade till mig med!
  Roligt att se närbild på fordonstyget i velour, ser ju riktigt mjukt och mysigt ut!
  Lägger till dig i min, än så länge korta, lista!
  /Malin

  SvaraRadera
 4. Åh så fina!! Min syinspiration har flugit all världens väg...funderar på att sälja lite hyllvärmare som det inte verkar blir något av.

  / A

  SvaraRadera
 5. Schyssta brallor! Tack för kortet förresten! :)

  SvaraRadera
 6. Åh underbara, jättekul att se:)

  SvaraRadera
 7. åh! blir så inspirerad av din blogg... vill bara sy, sy och sy! Mina killar skulle bli överlyckliga för de fina byxorna med olika fordon på. Ska genast gå in på mjuka tyger och beställa hem.
  Lycka till med sy projekten.
  Ps. tycker att Myssel är ett klockrent namn.

  SvaraRadera
 8. Jättefina! Ångrar nästan att jag inte köpte nå fordonsvelour, men man kanske inte kan ha alla tyger!

  SvaraRadera
 9. Superfina brallor men aj då, jag har inte heller köpt någon fordonsvelour, inga fordon alls faktiskt. Hur är kvaliteten på velouren?

  SvaraRadera
 10. Tack för alla kommentarer!

  Cecilia: Jämför man med Hilco som ligger bredvid så är förstås Hilcos tjockare och tätare. Denna är mjukare och lite tunnare. Dock så är den gröna rätt mycket finare än den blå, men enligt Anna så måste jag fått första biten av den blå för den är ojämn i luggen och det är tydligen inte resten av partiet. Men om jag bara ser till den gröna så är den jämn och mjuk och fin.

  SvaraRadera
 11. Dessa är verkligen helt LOVELY! Du är riktigt duktig! /Lillsnörpa

  SvaraRadera
 12. Vad mycket fint du gör! På de här byxorna gillar jag särskilt bensluten, utan mudd. Den varianten måste jag testa någon gång. Sätter du bara i ett resårband?

  SvaraRadera
 13. Jamen, vilka fárger, jag blir helt salig!

  SvaraRadera
 14. Vilka underbara byxor, ser så mjuka och mysiga ut! Färgerna på tygerna är fantastiska, som godis för syälskare ;-)

  Fungerar skoskydden bra? Mamma började prata om att hon skulle vilja ha liknande, hon använder de blåa halvdåliga i jobbet, så jag funderar på att följa din beskrivning och göra några par till henne.

  SvaraRadera
 15. Mexam: skoskydden fungerar utmärkt! Nu har jag bara använt dom 3-4 gånger för att springa in och hämta något snabbt, så jag vet inte hur pass de håller för mer intensivt bruk.

  SvaraRadera
 16. Jennie: Jag syr bensömmen på byxan, sedan tar jag ett resårband och syr ihop det till en ring. Viker in bandet längst ner i byxbenet och nålar på fyra ställen, syr sen med raksöm på vanliga maskinen medan jag sträcker ordentligt i resåren. Håller jättebra!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarer!