29 april 2012

Hur man försäkrar sig mot dregel

Ni vet vad man brukar säga om att ta med sig paraply när man går ut? För då blir det förstås inte regn. Till skillnad från om man inte haft paraplyet med sig. Då hade det regnat.

Nu vet jag en bebis som knappast kommer att dregla en droppe!

26 stycken blev det innan jag lyckades hejda mig!

I en trave

Mina söner gillar särskilt den här, i det egentryckta tyget föreställande sönernas gosedjur.Jag har alldeles för mycket tyg i klädkammaren och har påbörjat projekt rensning. Detta sammanfaller med att jag ska bli moster! Vilken tur! Det var jättekul att sy dreglisarna och jag hade verkligen svårt att hejda mig. En sån vore fint... och den måste jag göra... och det tyget... och det tyget.... och innan jag riktigt vet vad som hände så hade det blivit 26 stycken! Nu går det förstås bara åt försumbart mycket tyg till dessa små skapelser, så någon minskning av tyghögen kan vi inte riktigt tala om. Därför lär jag återkomma med fler inlägg framöver!

Jag har försökt göra dem i de blivande föräldrarnas smak. Deras favoritfärg är turkos vilket återfinns i en hel del av tygerna.

Mönster: egenritat genom att snegla på hur befintliga dreglisar är konstruerade.
Framsidorna är i trikåtyg och baksidorna i fleece. Tyger från alla möjliga ställen!
Tryckknapparna är Prym från Bibbi, fastsatta med Prymtången. Rekommenderas! De sitter som berget. Det märkte jag när jag satte en åt fel håll och försökte ta loss den....

5 kommentarer:

 1. Det kommer alltid att finnas rena dreglisar till bebisen:-)
  Sååå fina!

  SvaraRadera
 2. Åh wow vad många fina. Har du lust att sy ett par vårmössor?! Skulle vilja ha ett både till John o Jakob. Molntyget är ju så underbart att jag vill ha mer av det... Gav nyss bort mössan jag fick från dig förrut till våran lilla vän Ida. Hon blev Såå fin i den. Och det där Pippitygen. Mmmums vad sött! Hojta till om du vill sy mera ;) kram Jenny

  SvaraRadera
 3. hjälp så många! och så fina! Har du tryckt tyget själv, med godedjuren?! så fint det var!

  SvaraRadera
 4. Hej Åsa!
  Jag har tagit ett foto som jag sedan skickat till Spoonflower för tryck, se här:
  http://myssel.blogspot.se/2009/11/presenterar-stolt-unikt-tyg.html

  SvaraRadera
 5. Så underbart galet många. Mycket fina.
  Anna-Maria

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarer!