02 mars 2010

Utvärdering, egentryckt tyg

Jag har fått några frågor om hur det egentryckta tyget från Spoonflower har varit. Här kan ni se tyget.

Tar här en bild på tröjan som blivit tvättad ett antal gånger, samt tyget som bara är förtvättat en gång. En markant skillnad som synes! Nu tycker jag visserligen att den har blekts på ett snyggt sätt just på det här mönstret, men hade jag matchat med enfärgade ärmar till exempel så hade det sett konstigt ut tror jag när tyget tappat så mycket färg.


Behöver kanske inte berätta vilket av tygerna som är tvättat mer än det andra?

Ganska trist som sagt, beroende på vilket motiv man har på tyget förstås. Ni andra som tryckt upp tyg, hur har era tyger hållit i tvätten? Lägg gärna ut bild om ni har något att jämföra med.

7 kommentarer:

 1. Vad synd att det bleks så mycket, bra att du talar om det.

  SvaraRadera
 2. Jättebra att du utvärderat kritiskt. Håller med om att en del tyger kan blekas på ett nsyggt sätt eller ett sätt som inte stör nämnvärt. men om man vill ha starka fäger så är det ju inte så lyckat. Jag har dock varit mycket nöjd med mina tyger jag tryckt på spoonflower, men jag har ju tryckt på annat material. Någon slags bomullsblandning och de tappade ingen färg alls då jag förtvättade dem.

  //Lina

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det. Så blev mitt "fototryck" också. Men på en pyjamas är det ok även om man såklart hade önskat att det höll sig ännu bättre.
  //Thea (Kokalal)

  SvaraRadera
 4. Asch vad trist! Jag som hade så stora planer för min systers fina "monster" :(

  SvaraRadera
 5. Tur att jag inte kommit mig för att beställa därifrån då. Sådär mkt färgtapp känns inte ok för min del, iaf inte när priset blir så dyrt.

  SvaraRadera
 6. Jag gjorde misstaget att köra de nya tygerna i 60 grader direkt. De gick från Falurödfärgsröda till aprikos! Trikån är fantastiskt mjuk och härlig, men trycket gick om intet och jag tappade lusten att sy något av dem... Fast jag kan nog tycka att dina nallar ändå har en viss charm, trots att de är lite mer ”bedagade”.

  SvaraRadera
 7. Så bra att du utvärderar! Mera sådant!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarer!