20 september 2009

En matchande mössa till


En mössa till blev det, kunde inte låta bli när jag såg hur fint pirattyget matchade till den gröna jackan. Det roliga med det här tyget är att det är så stormönstrat att plaggen blir helt olika beroende på hur man klipper i tyget. Mössans framsida och baksida är ju helt olika som synes.
Mönster: Eget, samma som sist. Den ska vara lite "stukad" med häng på toppen.
Tyg: Pirattyget designat av Johanna Ahlard för Mjuka tyger.

19 september 2009

Matchande mössor

Nu har jag kommit igång med att sy lite, och det känns kul! När vi fick hem dessa vinterkläder från Gneis så blev jag sugen på att sy matchande mössor till. Det visade sig vara lättare sagt än gjort, för det var många tyger i skåpet som inte passade i nyans. Detta randiga tyg var det klart bästa. Men lika mössor är ingen höjdare eftersom en del tycker att barnen är svåra att se skillnad på när de har mössa på sig. Därav applikationerna. Jag försökte rita bokstäverna så att de skulle matcha typsnittet på Gneis-loggan. Det gick väl sådär kanske, men jag tycker att det blev ok.

Den limegröna nyansen i tyget är exakt samma som på jackan. Den blå är inte exakt i nyans men passar fint ändå.

Material: Oceanrandig singeljersey från Sydrömmar. Svart Hilcointerlock till applikationerna. Vliesofix (dubbelhäftande vlieseline) och Totally stable till applikationerna. Vliesofix och Totally stable (finns att köpa hos Nea Nobelle) kan starkt rekommenderas för att få applikationen slät och snygg! Det är en fröjd att sy när man använder bra produkter.

Namnlappar från Mina namnband, silvergrå med vit text.

Mönster: eget.

09 september 2009

Barnen syr


Syverkstaden har börjat komma igång lite smått nu. Av de 142 ouppackade lådor vi stod med för tre veckor sedan återstår endast 5 stycken. Hittills har det bara blivit raksöm på en gardin men jag hoppas kunna sy lite mer spännande saker snart också.

Mina barn har i alla fall börjat sy lite. :-)


Sykort finns att köpa i flera leksaksaffärer.