19 september 2009

Matchande mössor

Nu har jag kommit igång med att sy lite, och det känns kul! När vi fick hem dessa vinterkläder från Gneis så blev jag sugen på att sy matchande mössor till. Det visade sig vara lättare sagt än gjort, för det var många tyger i skåpet som inte passade i nyans. Detta randiga tyg var det klart bästa. Men lika mössor är ingen höjdare eftersom en del tycker att barnen är svåra att se skillnad på när de har mössa på sig. Därav applikationerna. Jag försökte rita bokstäverna så att de skulle matcha typsnittet på Gneis-loggan. Det gick väl sådär kanske, men jag tycker att det blev ok.

Den limegröna nyansen i tyget är exakt samma som på jackan. Den blå är inte exakt i nyans men passar fint ändå.

Material: Oceanrandig singeljersey från Sydrömmar. Svart Hilcointerlock till applikationerna. Vliesofix (dubbelhäftande vlieseline) och Totally stable till applikationerna. Vliesofix och Totally stable (finns att köpa hos Nea Nobelle) kan starkt rekommenderas för att få applikationen slät och snygg! Det är en fröjd att sy när man använder bra produkter.

Namnlappar från Mina namnband, silvergrå med vit text.

Mönster: eget.

6 kommentarer:

 1. Såå fina mössor...
  Hälsar Mormor

  SvaraRadera
 2. Coola mössor! Tänk att det kan göra så stor skillnad bara att vända på tyget! Vi har inte fått vår Gneisleverans än men den borde kanske dyka upp nu i veckan. Jag bytte ju S´s overall från en 104 till 110 så det blir spännande att se om den passar!

  SvaraRadera
 3. De passade ju jättebra i färg! Och jag tycker du lyckades fantastiskt bra med typsnittet. Här växer Mellanloppan precis i första testkollektionen! Det känns bra. Då vet man att hon har super vinterkläder. Stora Loppan räknar vi med ska kunna ha det vi köpte förra året. Det var tilltaget i storlek.

  SvaraRadera
 4. Jättefina! Det tyget passade jättebra till båda jackorna tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Fina mössor. Vilken söm har du använt till att sy fast bokstäverna med?
  /Mirre

  SvaraRadera
 6. The pyssler: Jag har använt tät sicksack för att sy fast bokstäverna.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarer!