24 augusti 2012

Bodyförlängare

Att små barn växer fort, de vet de flesta. Och visst är det tråkigt när favoritplaggen plötsligt blir för små?
Bodyförlängare är inte alls min idé från början, utan något jag noterat att det finns att köpa. Väldigt praktiskt då bodyn blir för kort på längden! Syns inte då man har byxor utanpå, och blöjan sitter ju där knapparna sitter så det borde inte störa bebisen.

Tryckknappar finns i många storlekar och modeller, så varför inte sy en förlängare samtidigt som man syr bodys tänkte jag. Då vet man att den kommer att passa till de bodys jag syr.

19 augusti 2012

Finn ett fel

Första bodyn jag syr. Sömnaden flöt på bra tyckte jag, och när jag trilskat loss en tryckknapp jag satte åt fel håll och fått dit en ny så kände jag mig hyfsat nöjd även om jag lärde mig lite småsaker på vägen som jag ska ändra till nästa gång. Men då faller plötsligt blicken på ett jättestort misstag och plötsligt var jag inte så nöjd längre. Det tar dock mer tid och energi att rätta till misstaget än att sy en ny, så den får helt enkelt vara så. Någon som ser vad jag menar?

Tyget kommer från Ohlssons tyger, det är väldigt väldigt snett i ränderna jämfört med trådrak, så det är väldigt svårt att sy större plagg av detta tyg. Ska tyget vara rakt blir ränderna sneda och tvärtom. Annars ett sommarfräscht och fint tyg. Troligen andra sortering av ett Lingon och Blåbär-tyg, fanns nämligen kläder hos dem för några år sedan som hade precis ett sådant tyg.

Mönster: Ottobre
Storlek: 50

12 augusti 2012

Prisutdelning

 Guld, silver och bronsmedaljer i gosedjurens OS.

Vi hittade guldfärgat och silverfärgat garn, men inget brons, så där tog jag en tråd guld och en tråd brunt.

Garn: Guldgarn och silvergarn av märket Candy. Praktiska smånystan för 10 kr/st. Det blir mååånga medaljer av ett sådant nystan! Gult, blått och brunt är Mandarin Petit.
Mönster: Eget påhitt.