30 april 2012

Sommarfräscha moln och violer


 


En enkel sommarfräsch filt med overlockade kanter, molntyg på ena sidan och violtyg på andra sidan. En kul detalj är det matchande violbandet!
Violtyg och band från Znok, molntyg från Jny.
Mått ca 70x80 cm.

29 april 2012

Medaljonger

Redan när jag sydde den förra medaljongfilten i present hintade syrran om att den dagen hon får barn vill hon gärna ha en sådan. Självklart ska hon få det! Den här gången tog jag turkos velour på baksidan. Fräscht och snyggt!
Övade lite på kantbanden först, så det blev även två snuttefiltar/kräktrasor som fick följa med i paketet.
Tyg: Medaljongtyget är ett påslakan från Me&I, velouren är Hilcos underbara från Tygpyssling, kaninerna är från Jny.

Hur man försäkrar sig mot dregel

Ni vet vad man brukar säga om att ta med sig paraply när man går ut? För då blir det förstås inte regn. Till skillnad från om man inte haft paraplyet med sig. Då hade det regnat.

Nu vet jag en bebis som knappast kommer att dregla en droppe!

26 stycken blev det innan jag lyckades hejda mig!

I en trave

Mina söner gillar särskilt den här, i det egentryckta tyget föreställande sönernas gosedjur.Jag har alldeles för mycket tyg i klädkammaren och har påbörjat projekt rensning. Detta sammanfaller med att jag ska bli moster! Vilken tur! Det var jättekul att sy dreglisarna och jag hade verkligen svårt att hejda mig. En sån vore fint... och den måste jag göra... och det tyget... och det tyget.... och innan jag riktigt vet vad som hände så hade det blivit 26 stycken! Nu går det förstås bara åt försumbart mycket tyg till dessa små skapelser, så någon minskning av tyghögen kan vi inte riktigt tala om. Därför lär jag återkomma med fler inlägg framöver!

Jag har försökt göra dem i de blivande föräldrarnas smak. Deras favoritfärg är turkos vilket återfinns i en hel del av tygerna.

Mönster: egenritat genom att snegla på hur befintliga dreglisar är konstruerade.
Framsidorna är i trikåtyg och baksidorna i fleece. Tyger från alla möjliga ställen!
Tryckknapparna är Prym från Bibbi, fastsatta med Prymtången. Rekommenderas! De sitter som berget. Det märkte jag när jag satte en åt fel håll och försökte ta loss den....