15 januari 2012

De tre vise männen hittade fram till slut

Innan förra julen började jag virka på en julkrubba. (Tidigare inlägg kan ses här, här och här.) Då blev bara en del av figurerna klara. Efter jul kändes det inte kul att virka julsaker, så virkningen blev liggande. Så blev det jul igen, och tiden går ju som bekant alltid lite fortare än man tänkt sig. Så de tre vise männen kom lite på efterkälken, men nu är de äntligen framme med sina gåvor.
De tre vise männen

De tre vise männen, Maria, Josef, Jesusbarnet, ängeln och ett får.

Jesusbarnet i sin krubba

Till nästa jul kanske det dyker upp en fortsättning! Mönster finns ju även till herde, åsna och ett stall.

Mönstret kommer från tidningen 101 nya idéer. Kan även köpas direkt från Janna som gjort mönstret. Även ögonen kan köpas på samma ställe.

08 januari 2012

Tyger till salu, del 3

Sista tyget jag har att sälja just nu är en gardinlängd. Det är en sydd kanal längst upp. Det gröna påsydda bandet nedtill har släppt lite i sömmen. Går att fixa ganska enkelt om man är intresserad av att ha bandet kvar.
Mått: höjd 87 cm, bredd 70 cm. Naturvit botten och grönt mönster.
Kanterna är raka och fina. Tyget ser snett ut på bilden bara för att det inte ligger på ett jämnt underlag. Färgerna är klara och fina.
Prisförslag 50 kr.

Tyger till salu

Det börjar bli lite trångt i skåpen, och jag har en del tyger som jag inte vet vad jag ska göra med. Så jag tänkte se om det finns något intresse av att köpa dessa? Om du önskar köpa något, maila (adressen står i högerspalten). Köparen betalar frakten. Jag kan posta med Posten eller Schenker beroende på vad köparen önskar.

1. Det allra första kanintyget från Jny. Detta är alltså originalet, med bruna kaniner och orange botten. Tygbiten mäter 68 x 130 cm. På några kaniner i övre delen av tyget är det lite tryckfel, se den undre bilden. Jag tycker inte att det stör, men det får ni avgöra. SÅLT


2. Vit och orange randig interlock. Tjockt, mjukt och härligt tyg, köpt av "Trikå-Eva" för några år sedan. Tyget mäter ca 95x150 cm. Prisförslag 100 kr.3. Beige fordonstyg i jersey från Mjuka tyger. SÅLT4. Rött elefanttyg. Original från Jofotex, tjock och härlig interlock. Höjd 50 cm, bredd 75 cm. Prisförslag 30 kr.
5. Orange molntyg i interlock. SÅLT6. Randig flerfärgat tyg som är inköpt på Ohlssons tyger. Har läst förut att någon trodde det var ett PO.P-tyg, men jag vet inte om det stämmer. Höjd 100 cm, bredd ca 130 cm. Ränderna är vävda, ej tryckta. Tyget är något snett i vävningen, så det kan man vara medveten om. Prisförslag 80 kr.

Det kommer fler inlägg med tyger till salu. Samfraktar givetvis om du bestämmer dig för något tyg nu och vill avvakta kommande inlägg för ev. samfrakt.

Tyger till salu, del 2

Här kommer fler tyger som är till salu! Större bitar kan delas om det finns önskemål. En del av tygerna jag säljer är förtvättade i milt tvättmedel, så de krymper inte mer och du kan börja sy direkt.

7. Gult och vitt elefanttyg. Original från Jofotex. Tjock och härlig interlock. Mått: Längd 60 cm, bredd 140 cm (+ lite extra då nederkanten är ojämn). Prisförslag 60 kr.
8. Grönt molntyg, givetvis original från Jny och ingen kopia. Mått ca 60x150 cm. Prisförslag 75 kr.
Ugglor! Samtliga är SÅLDA.
12. Kanintyg från Jny. Vit botten och blå kaniner. SÅLT


13. Blommigt tyg. SÅLT
14. Ceriserosa jersey med svarta helikoptrar. Mått: bredd 145 cm, längd 175 cm. Prisförslag 230 kr.

07 januari 2012

Liten julstrumpa

En liten liten julstrumpa till granen.

Mönstret hittade jag här, men jag följde det inte helt och hållet. Garnet är Mandarin Petit och virknålen nr 2,5.

05 januari 2012

Pippi på mobilfodral

Nu när tomten var så snäll och kom med en ny telefon så ville jag såklart virka mig ett fodral. Nu är jag också sugen på att testa lite andra varianter och färgkombinationer, så det kan hända att det blir fler inom kort.

Garn: Mandarin petit
Virknål: 2,5
Mönster: Eget, på känn. Lade upp så mycket som såg lagom ut och har bara virkat fasta maskor runt runt. Två varv röd eller blå, fyra varv vitt emellan. Det blir en skarv av färgbytena på baksidan men det kan jag leva med.