03 augusti 2011

Ett kort till paketet


Paketet med filten behövde ett kort. Små virkade hjärtan av restgarner från filten fick det bli.

Hjärtmönster från Virkverket, virknål 2,5.


Är det bara jag som inte kommer överens med blogger? Inläggen ser bra ut då jag förhandsgranskar men sedan blir det galet med radavstånden då jag publicerar inläggen.

Mormorsränder i form av bebisfilt: Ta-dah


Attic24 visar varje avslutat projekt som ett Ta-dah och en bild där hennes egna fötter syns. Så eftersom mönstret och inspirationen kommer från henne tar jag en bild i samma stil. Sandalsolbrännan bjuder jag på...Det här började som ett virka-i-bilen-projekt på den första av sommarens långresor. Först visste jag inte riktigt vad det skulle bli, jag ville mest bara prova mormorsränder. Jag tänkte mig ett kuddfodral. Något måttband hade jag inte i bilen, och ögonmåttet visade sig senare vara väldigt skevt, så något kuddfodral blev det inte alls. Då en barndomsvän födde en flicka i juli föll bitarna på plats. En bebisfilt såklart! Den överlämnades strax efter att den virkats klart, så bilderna togs i all hast.Färgerna och den lite regnbågslika randningen var inte planerad. Jag hade tänkt mig slumpmässiga ränder, och jag hade fler färger i garnpåsen. Efter ett tag märkte jag att jag hade gjort regnbågsränder, och så fick det fortsätta. Jag lade bort en del av färgerna. Om man tittar noga så ser man att ränderna kommer i fel ordning på något ställe, men varför ska man titta noga? Kanten hade jag tänkt göra bredare först, men då jag gjort den så där långt så kändes den färdig.Mormorsränder var riktigt härligt att virka. Färgerna är riktiga glad-färger. En perfekt sommarvirkning. Nästan lite meditativt att virka stolpgrupper. Lite beroendeframkallande också. Vad ska jag nu virka när denna är klar?Garn: Mandarin petit

Virknål: Nr 3

Mönster: Finns hos Attic24, en fantastiskt fin blogg med mycket inspiration, färger och virkglädje. Mönstret finns även översatt till svenska av Stjärnkraft. Jag startade med 129 luftmaskor.

Mått: Glömde mäta den färdiga filten innan presenten överlämnades, men den blev ungefär 65x75 cm.

02 augusti 2011

Pricken över iVirknålsfodralet matchar virkningen