24 juni 2011

En virkad flagga

Glad midsommar önskar jag er alla!


Jag fick en idé och var tvungen att testa den. En charmig flaggstång tycker jag att det blev. Den kan få komma fram vid speciella tillfällen. Midsommarafton kändes som en bra dag att ställa fram den för första gången.


Garn: Mandarin petit. Gillar det garnet att virka i. Gillar färgerna som är milda och färgstarka på samma gång, fina nyanser.

Virknål: 2,5 till flaggan, 2,0 till knoppen.

Mönster: Egenpåhittat efter hand, bara fasta maskor och färgbyten efter ögonmått. Knoppen är också virkad på fri hand. Flaggan är fastsydd på stången och knoppen är fäst med en klick lim.
Flaggstång: Ett Tilda figurstativ från Panduro, målad i vitt.


Under arbetets gång skenade idéerna iväg. Tankarna for till en virkad midsommarstång (figustativen kom ju i 2-pack så det finns ett kvar), midsommarkrans, eller varför inte en dalahäst med broderade detaljer? Eller så räcker det med en flagga. Vi får se.

05 juni 2011

Super Mario kalas
Sönerna önskade sig ett Super Mario födelsedagskalas i år igen. Förra året hade vi också det, så vi börjar få en viss rutin på just det temat. Eftersom jag gillar att pyssla och dona så ville jag göra något kul som passade temat. Jag googlade på "Super Mario birthday party" och fick hejda alla impulser att pyssla ihjäl mig... Men en del pyssel blev det! Berättar om mina pyssel ifall någon annan letar idéer till sitt kalas.Först införskaffades ett gäng röda kepsar på Jula för 10 kr/styck.

Och efter att ha använt filt, sax och tyglim såg kepsarna ut så här:


Alla barn fick varsin Mario-keps.


Vi startade kalaset med ett par lugna aktiviteter. Den klassiska knorr-på-grisen blev här mustaschen-på-Mario. Ritade denna redan till förra årets kalas, så det var tidsbesparande att återanvända den även i år.Därefter tog vi en omgång Mario-bingo. Jag satte ihop bingobrickor i Powerpoint och skrev ut. Som markeringar användes godisar, som sedan givetvis fick ätas upp då alla barn fått bingo. Vi fortsatte ropa ut symboler tills alla barn fått bingo, så alla var nöjda och glada. Bingospelet uppskattades mycket mer än vad jag vågade hoppas att det skulle göra, så det var mycket lyckat.Resterande del av kalaset innehåller inget hemmapysslat, men jag fortsätter berätta ändå ifall någon är intresserad.


Efter några låtar dansstopp (dansa till musik, stå blickstilla när musiken tystnar) så hade vi "glassbuffé". Vis av erfarenhet från förra året, då vi hade en jättefin Mario-tårta som ingen tyckte om, så satsade vi i år på glass. Mycket enkelt, bara köpa några olika smaker på glass och några olika strössel och rån och sånt och låta alla ta som de ville. Det verkar som att alla barn gillar glass, så det var mycket bättre än tårta.


Förra året hittade jag en Super Mario-dräkt på rea, så den kunde jag inte motstå. Det året kom Mario och delade ut kalaspåsarna. I år hade Mario ett annat uppdrag. Födelsedagsbarnen fyller år i maj, och vi hade skrivit på inbjudan att man gärna fick ta med badkläder. Vi hade tur med vädret, sol och lagom varmt, så det blev ett vattenkrig ute på gräsmattan. Det var alltså tio stycken barn, samt en mamma iklädd denna dräkt:


Jag kan säga att Mario blev mycket mycket blöt! Men det var det värt när man hörde alla skrattande barn. Roligt hade vi!


När alla fått på sig torra kläder och var på väg hem fick de en liten godispåse som vi köpte på Barnkalaset.se. Tror att det är den enda svenska webshopen med Mario-kalasprylar.