30 januari 2011

Monsterbokmärke och boktips

Jag tyckte att det här lilla monstret var så charmigt att jag bara var tvungen att virka ett. Har ett långt band i änden och fungerar som bokmärke. Egentligen till barnens kapitelböcker, men en virkbok passade bra som illustration just här.
Mönstret är gjort av Annika Messing och finns här. Det är också hon som gjort den fina boken som bokmärket sitter i. Boken heter Välkommen till virkligheten och är en väldigt charmig virkbok som jag kan rekommendera. Man kan sitta och bara bläddra i den och titta på bilderna, så fin är den.
När jag ändå boktipsar så fortsätter jag med ett par böcker till. Jag fick en virkbok i julklapp av min ena son. 100 blommor att sticka & virka heter den. En fin bok med fler blommönster än man trodde fanns! Sedan har jag köpt en virkbok på engelska, bara för att jag fastnade för omslagsbilden. Det kan inte bara vara jag som blir sugen på att virka en stjärnfilt efter att ha sett den bilden?! Boken heter Crocheted gifts och är skriven av Kim Werker. Den är visserligen på engelska, men det går att förstå om man tar lite tid på sig. Det finns en jättebra ordlista i boken med tydliga bilder.

09 januari 2011

Sjalen är klar

Sjalen som inte blev klar under semestern blev klar till slut.
Stänger sjalen med en kiltnål som jag köpt för nästan inga slantar alls hos Bibbis Textil. Gillar nålen för den är enkel utan krusiduller. (Bibbi har förresten en fantastisk service, kan verkligen rekommendera hennes shop!) Sjalen går ner över ryggen och värmer skönt.

Jag tar gärna emot tips på andra varianter på hur man kan bära en trekantig sjal!

Mönstret hittade jag hos Frisky Frog. Det blir som en halv mormorsruta ungefär. Den växer för varje varv och sista varven var ganska långa och tråkiga att göra. Garnet är underbart varma och mjuka Drops Alpaca i fem färger. Sjalen värmer mycket mer än vad man kan tro och jag är jättenöjd med den.