16 juli 2010

En nisse med utsikt


Nisse provhänger i en björk. Efter att ha fått smak på den här utsikten lär han aldrig vilja hänga i en tråkig plastgran...

Mönster: Fröken Elsas luvnisse.
Garn: Tilda från Svarta Fåret, färgerna 505 (beige), 05 (natur), 08 (grå) och 45 (röd).
Virknål: 2 mm

Upp: Så söt den blev!
Ner: Jag tycker att färgerna på skägget och näsan ligger för nära varandra i nyans. Ska leta en annan näs-nyans om jag ska göra fler luvnissar.

15 juli 2010

Virkning på väg

För mig till synes magisk teknik gör att jag kan blogga detta från bilen, någonstans på E4 i vårt avlånga land. Semester och långa bilresor var en av anledningarna till att jag ville lära mig virka.
Det är trots allt lite krångligt att balansera datorn i knät, så nu återgår jag till... ja vad ska det bli, tro?

09 juli 2010

Sommarlunch

Blev så sugen på jordgubbar, så jag virkade ett gäng...


Perfekt sysselsättning liggandes i en solstol i skuggan medan barnen leker.

Mönster: Den stora jordgubben som skymtar underst gjorde jag först, då använde jag detta mönster. Jag vet inte om det är jag som gjorde något nybörjarfel, mycket möjligt att det är så, för jordgubben blev mer som ett äpple i storlek. Mycket bra beskrivning med bilder var det i alla fall för nybörjaren. De övriga fyra jordgubbarna är virkade efter detta mönster. Gillade "fnaset" mer på det sistnämnda mönstret.

Om du som jag är nybörjare och inte riktigt vet hur du ska börja så har jag ett bra tips. Hos Drops finns en mycket bra virkskola med både bilder och små filmer som visar olika typer av maskor.