27 juli 2009

Solhatt Sommaräng ca storlek 50

En solhatt i samma tyg som jag använde för att göra titelbilden här ovanför. Retro tyg som jag köpte helt oanvänt på rulle på loppis. Ett sånt som man blir glad av! (Någon som vet varifrån tyget kommer från början?)Framsida och baksida, åt det håll som man själv vill.


Diskret Myssel-lapp i ena sömmen.

Uppvikt kant kan man också ha.


Storlek 50, passar ett huvud som är ca 49-51 cm i omkrets. (Går inte att klämma ner på ett 53 cm stort huvud, har testat!)

Pris: 150 kr + 12 kr i porto

Maila mig om intresse finns, adressen uppe till höger.

19 juli 2009

Lika fast ändå inte alls

Bilden är lånad från Mjuka tyger. Visar tygets hela bredd.

Pirattyget som Johanna Ahlard ritat och Mjuka tyger säljer är verkligen underbart! Trots att jag sytt två tröjor av samma tyg så är dom inte alls lika.

Två vanliga t-shirts i storlek 110. Turkos mudd i halskanten efter lång stunds velande.

Använde limegröna kontrastsömmar och valde den bruna namnlappen. Gillar verkligen täcksömmarna som man kan sy med Coverpron.

Kaninerna fick matchande tröjor, eftersom det blev en smal remsa över av tyget som det inte gick att göra något annat av.

18 juli 2009

Namnlapparna


Så här ser mina namnband ut. Jag beställde två olika färger från minanamnband.se. Silvergrå och bruna, båda med vit text. Jag tycker att de blev fina! Kan vikas dubbla och sys in i sidsömmen, eller vikas dubbla och sys på längst ned på en tröja t.ex. Gillar att de är ganska diskreta och inte tar så mycket fokus från plagget i övrigt.

17 juli 2009

Första namnlappenFörsta namnlappen lovade jag att sätta på ett plagg till WilleBus. Det var nämligen Willes mamma som kom med det vinnande förslaget i tävlingen om nytt bloggnamn. Det är svårt att sy till någon som syr så fina kläder själv. Jag kikade länge i hennes blogg och kom till slut på en idé. En slipover. Det är ett rätt praktiskt plagg att ha på vintern. Lite extra värme. Kanske en vanlig långärmad tröja under till vardags, och en skjorta under till fest.


Så här fin (klicka på länken) blev Wille i sin nya slipover.

14 juli 2009

Välkommen till min nya syblogg!

Efter att ha börjat på mariashemmapyssel för 1,5 år sedan fortsätter jag nu här under namnet myssel. Jag syr litet av varje men mest till mina egna barn.